Att leva livet som det är...


Till vardags jobbar jag med utbildningar för vuxna och är utbildad på Stockholms universitet till studie- och yrkesvägledare, där den största delen av utbildningen är mot samtal och med fokus på att göra val i livet. I mitt arbete har jag utbildat mig inom ACT och 7tjugo som är användbara när det kommer till personlig utveckling, för att hantera stress och för att hitta den väg man verkligen vill gå i livet.

Tidigare har jag jobbat som florist och drivit eget företag med kombinerad blomster- och hobbybutik. Att använda händerna, vara kreativ och få skapa är en stor del av mitt liv och något som jag inte vill vara utan. 


...och att forma det till det liv jag vill leva är mycket lättare när jag praktiserar yoga regelbundet och tar mig tid till eftertanke och reflektion med jämna mellanrum. 

Ulrika heter jag och för mig var det som att hitta hem när jag fick vara med och yoga under en varm sommarkväll när jag var 14 år. Det mesta jag provat på innan var inget som passade mig, jag ville varken ingå i ett lag eller stressa runt, springa eller jaga något. Men Yoga det var min grej, här fick jag jobba i min egna takt och fick utrymme för lugn och ro, återhämtning. Sen gick åren och yogan har funnits med mer eller mindre under hela mitt vuxna liv. Under de senaste 10-12 år är det ett dagligt inslag, det är ett sätt att hitta tillbaka till mig själv och finna rätt väg i livet, min väg i livet som jag vill leva.

För mig handlar yoga om att finna mig själv och att jobba för att leva ett så klarsynt liv som möjligt. Jag får tid för reflektion över saker som händer i mitt liv och tid att funderar över hur jag vill hantera det som händer. Genom yogapassen får jag ökad medvetenhet och förhoppningen är att det gör mig till en klokare människa som kan ta väl hand om mig själv och bidra till att göra världen till en bra plats för oss alla att vara på. För så klart hamnar jag i stressiga situationer och livet händer. Många saker som händer är svåra att påverka, men när jag är medveten om hur jag vill leva livet och ser på det klarsynt upplever jag att det är lättare att hantera olika situationer som uppstår. Jag får en möjlighet att utmana mig själv när mitt mindset är lite väl fixerat och begränsar mig att våga göra nya saker.