Meditation

Kan göras på alla sätt och vis, låt oss inte begränsa oss. 


Visst kan det vara skönt om vi kan sitta helt i stillhet och allt omkring oss är tyst och lugnt. Men så ser det inte alltid ut. Utan livet pågår, sinnet kan rusa åt alla hålla och kanter, då kan det vara bra att ha olika meditationstekniker att ta till. som t.ex.:

  • Andningstekniker 
  • Visualiserad meditation 
  • Mantra- och sångmeditation
  • Gående 
  • Fråge- affirmationsmeditation

Det finns massor med olika sätt att meditera. Gemensamt för dem är att det ska stilla det ständiga bruset som vi utsätts för i form av intryck och tankar, när våra intryck och tankar stillar sig kan vi lättare se vägen till att leva rikare, mer meningsfullt och vaket i vardagen. Genom att använda olika tekniker kan vi närma oss det meditativa stadiet, där vi kan skilja våra tankar från oss själva och förstå att vi inte är våra tankar.

Desto tystare du är desto mer kan du höra, när du mediterar ger du dig själv en chans att lyssna inåt och att ta tillvara på vad du själv vill. Genom att regelbundet meditera så kan du uppleva känslan av att vara mer fokuserad och koncentrerad och på så sätt känna ett mindre splittrat sinne i vardagen. Du kan få en känsla av att din egna vägledning växer och att världen vill oss alla väl.

Med meditation som ett inslag i ditt liv kan du själv skapa ett liv där meningsfullhet, inre glädje och kreativitet står alltmer i fokus.På underbart vackra Tofta retreat....

påbörjade jag en meditationsutbildning i augusti -21 med Malin Berghagen och Tomas Frankell som undervisande lärare. Vilken resa vi gav oss ut på, jag och sexton andra personer blev färdiga meditationslärare i mars -22 och vi har med oss massor med kunskap som våra lärare ansvarsfullt och med värme har delat med sig av till oss.